MDULS intezivno radi na reformi inspekcija

0

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da je unapređenje inspekcijskog nadzora i jačanje kapaciteta inspekcija jedan od prioriteta tog Ministarstva i oblast na kojoj se intenzivno radi.

Na sastanku sa regionalnim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem ministarska je naglasila da je pomoć koju EBRD pruža Jedinici za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor od velikog značaja, što pokazuju i ostvareni rezultati.

Kako je istakla, to je doprinelo unapređenju poslovnog okruženja i stvaranju povoljnog privrednog ambijenta u Srbiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

„Jedinica je postigla izuzetne rezultate, a njen rad pokazao se posebno važnim tokom pandemije korona virusa. Maksimalnim korišćenjem resursa i dobrom koordinacijom svih inspekcija uspeli smo da odgovorimo na izazove koje je donela pandemija“, rekla je Obradović.

Ona je dodala da je Srbija daleko odmakla u digitalizaciji javne uprave i pružanju elektronskih usluga građanima, izrazivši očekivanje da će takav napredak ostvariti i inspekcije kroz reformski proces, što bi doprinelo jačanju njihove kontrolne funkcije.

Regionalni direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli naveo je da je veoma zadovoljan dosadašnjom saradnjom, izrazivši uverenje da će se uspešna kooperacija na projektima nastaviti i u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime