Leskovac: Stručno usavršavanje u sistemu obrazovanja

0
Foto ilustracija, gradleskovac.rs
Foto ilustracija, gradleskovac.rs

Finansiranje seminara za stručno usavršavanje zaposlenih u sistemu obrazovana biće nastavljeno od strane lokalne samouprave u Leskovcu.

Stručno usavršavanje bilo je tema sastanka gradskih čelnika sa Centrom za stručno usavršavanje u obrazovanju i Školske uprave, prenosi zvanični sajt Grada Leskovca. Sastanku su prisustvovali  direktorii  predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i koordinatori timova za profesionalni razvoj u školama.

Član Gradskog veća Brankica Stamenković istakla je da nastavnici imaju ključnu ulogu u ostvarivanju učeničkih dostignuća.

– Neophodno je kontinuirano stručno usavršavanje. Grad Leskovac ove godine izdvaja 1,5 miliona dinara za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. Apelujem na zaposlene u obrazovanju da iskoriste mogućnost besplatnog stručnog usavršavanja – rekla je Brankica Stamenković.

Direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Anđela Kostić Minić je naglasila važnost stručnog usavršavanja i govorila o organizaciji seminara i mogućnostima uključivanja većeg broja prosvetnih radnika.

Načelnica Školske uprave Marina Ilić okvalifikovala je značaj podrške grada kao privilegiju za nastavnike, vaspitače i stručne saradnike sa teritorije grada Leskovca i govorila o eksternoj evaulaciji.

Grad Leskovac je ove godine iz budžeta obezbedio 780 miliona dinara za obrazovanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime