Kruševac: Adaptacija otvorenih bazena

0
Foto: Ilsutracija, Pexels, Juan Salamanca

Grad Kruševac će realizovati projekat adaptacije otvorenih bazena zahvaljujući sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Grad Kruševac je konkurisao sa projektom „Druga faza adaptacije otvorenih bazena za neplivače i malog bazena u Kruševcu“, a odobrena su sredstva u iznosu nešto manjem od 22,5 miliona dinara, prenosi zvanični sajt Grada Kruševca.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Jasmina Palurović i ministar Aleksandar Martinović.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obezbedilo jeukupno  578 miliona dinara za projekte u  43 opštine.Iz Budžetskog fonda Ministarstva izdvojeno je 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave. Takođe, obuhvačeni su radovi na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama, dok se 88 miliona dinara ulaže u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova.

Sve lokalne samouprave su u obavezi, shodno potpisanom ugovoru, da dostavljaju izveštaje o dinamici radova i utrošku sredstava.

Podsećamo, Poljoprivredni fakultet u Kruševcu nedavno je dobio nove prostorije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime