Kruševac: 20 miliona za sistem socijalne zaštite

0
Fotografija preuzeta sa sajta krusevac.ls.gov.rs

Grad Kruševac dobio je od Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja 20 miliona dinara za unapređenje socijalne zaštite.

Ugovori o namenskim sredstvima potpisani su u Palati Srbija, prenosi zvanični sajt Grada Kruševca.

U ime Ministarstva, ugovor je potpisao minister Nikola Selaković, a u ime Grada Kruševca pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Jelena Todorović.

Ministar Selaković je istakao da je ove godine potpisao ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava, kojima je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.

On je izrazio uverenje da će ta sredstva poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou. Novac se namenski prosleđuje gradovima i opštinama za potrebe određenih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, kao što su geronto domaćice, usluge ličnih pratilaca ili personalnih asistenata.

Grad Kruševac je dobio 19,8 miliona dinara, a sredstva će koristiti za razvijanje i unapređivanje dnevne usluge u zajednici “Pomoć u kući” koju pruža Gerontološki centar Kruševac i savetodavno-terapijska i socijalno-edukativna usluga „Porodično edukativni centar“ i „Klub za mlade“ koje pruža Centar za socijalni rad Kruševac.

Podsećamo, Grad Kruševac finansira adaptaciju gradskih otvorenih bazena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime