Krizni štab predložio nove mere, stariji osnovci i srednjoškolci na onlajn nastavu

0
Foto: Pixabay.com

Srednje škole i stariji osnovci, od petog do osmog razreda, preći će na onlajn nastavu, dok će osnovci od prvog do četvrtog razreda nastaviti da idu u školu, predlog je Kriznog štaba, preneo je medijima dr Branislav Tiodorović.

Tiodorović je naveo da je Krizni štab odlučio da školski raspust počne 21. decembra i da bi trebalo da traje do 18. januara naredne godine.

On je naveo i da za sada nema potrebe ni opravdanja za zatvaranje vrtića.

„Doneli smo odluku da, ipak, osnovne škole nastave da rade po postojećem sistemu, od prvog do četvrtog razreda. Od petog do osmog razreda će biti sprovedeno da pređu na online sistem i da to traje do početka raspusta. To smo predložili i verovatno će to tako biti sprovedeno“, rekao je Tiodorović nakon sednice Kriznog štaba i dodao da odluka važi za sve srednje škole.

Tiodorović je rekao da se došlo do zaključka da se u srednjim školama događa najviše onoga što nas plaši i što je rizik, odnosno da se srednjoškolci zaraze i onda to donose svojoj kući.

„Želimo da do raspusta školski sistem funkcioniše. Ne zatvaramo škole, sistem obrazovanja, samo ga prevodimo na manje rizičan nivo“, naglasio je Tiodorović.

„Raspust je možda malo duži na neki dan, nego što je obično bio do sada, ali ćemo time obezbediti da svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim velikim praznicima, a da učenici i studenti budu što više kod kuće i da budu manje u kontaktima i velikom riziku“, objasnio je Tiodorović.

On je dodao da se fakultetima, koji imaju svoju autonomiju, predlaže da, ko god može, sprovede online nastavu, s tim što će pojedini fakulteti, poput medicine ili prirodnih nauka, biti u situaciji da moraju da organizuju vežbe, uz poštovanje svih mera.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime