Japanci planiraju ulaganje od skoro dve milijarde dolara u Novi Sad

0
sajam preduzetništva
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se  sa predstavnicima firme Nidek, koja planira ulaganje od skoro 2 milijarde dolara u Novi Sad.

„Imao sam zadovoljstvo da se sastanem sa predstavnicima renomirane japanske firme Nidek, koja planira ulaganje od skoro 2 milijarde dolara u grad Novi Sad“, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram nalogu.

„O ovoj investiciji je pisao i čuveni japanski biznis časopis Nikei, koji navodi da je u planu proizvodni centar za izgradnju fabrike motora za električna vozila u Srbiji. Pogon u Srbiji postaće jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, gde će biti godišnja proizvodnja između 200.000 i 300.000 jedinica do 2023. godine. Lokalna samouprava će učiniti sve da japanskim investitorima u Novom Sadu ponudi najbolje uslove kako bi vojvođanska prestonica tako imala neke od najvećih kompanija, jer se već sada tu nalaze ruski Gaspromnjeft, američki Lir, britanski Aptiv koji zapošljava oko 4.000 ljudi, kao i nemački Benu koji je koncesionar apoteka“, naveo je gradonačelnik Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime