Kraljevo: Uručeni sertifikati polaznicima obuka

0
Fotografija preuzeta sa sajta kraljevo.rs

Polaznicima besplatnih obuka u okviru projekta koji sprovodi Grad Kraljevo, uručeni su sertifikati.

Svečana ceremonija upriličena je u Gradskoj kući, a projekat „Program stručnog osposobljavanja mladih“ je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i Grada, prenosi zvanični sajt Kraljeva.

Projekat su sprovele Kancelarije za mlade Grada Kraljeva u partnerstvu sa Akademijom „Oksford“. Priliku da pohađa besplatan kurs za računare, knjigovodstvo, negu i lepotu, obuku za fizičko-tehničko obezbeđenje,  dobila je 41 osoba.

U ime Grada, polaznicima je na uspešno završenoj obuci čestitao i zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević i poželeo puno uspeha u daljem radu. On je zahvalio resornom ministarstvu, ali i Akademiji „Oksford“, što su omogućili da se jedan ovako značajan projekat realizuje i u našem gradu.

– Ovakve obuke će pomoći mladim osobama da upotpune svoje znanje i brže napreduju u daljoj karijeri. Cilj je da se zajedno razvijamo, a kroz mlade ljude i njihova dostignuća i uspehe, razvija se i naš grad – poručio je Rakočević.

Prema rečima predstavnika kraljevačke Kancelarije za mlade Nikole Pantovića, dodela sertifikata je završna aktivnost u okviru projekta ukupne  vrednost 3.170.000 dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije uložilo 2.300.000 dinara, a Grad 970.000 dinara.

Kako je istakao, cilj projekta je realizacija programa stručnog osposobljavanja mladih za određena zanimanja koja su im potrebna kako bi im se olakšalo zapošljavanje kod poslodavca, kao i da se stručno osposobe za pokretanje sopstvenog posla.

Za besplatne obuke za mlade, po javnom pozivu, mogla su da se prijave nezaposlena lica, studenti, učenici, sa teritorije grada Kraljeva, starosti od 15 do 35 godina, nezavisno od stručne spreme.

Podsećamo, Grad Kraljevo radi na izradi Plana razvoja grada do 2030. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime