Kraljevo: Poseta delegacije Maribora

0
Fotografija preuzeta sa sajta kraljlevo.rs

Predstavnici Grada Maribora posetili su Kraljevo i razgovarali sa gradonačelnikom o daljoj saradnji dva bratska grada.

Gradonačelnik Kralljeva Predrag Terzić dočekao je delegaciju Maribora u kojoj su bili gradonačelnik Aleksandar Saša Arsenović, direktor Javnog holdinga Maribor Andrej Rihter, kao i direktor Regionalne razvojne agencije Maribor Uroš Rozman, prenosi zvanični sajt Grada Kraljeva.

Prvi čovek Grada Maribora je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da ponovo poseti Kraljevo.

– Svaki put kada se vraćamo u Kraljevo, grad je sve lepši i uređeniji. Pošto smo već godinama jako bliski, tražimo načine kako otvarati nova radna mesta, zbog toga je dobro da delujemo i u jednom i u drugom pravcu. Moj cilj je da otvaramo ta vrata, da pomažemo jedni drugima znanjem i iskustvima. Siguran sam da ćemo sledeći put već govoriti o realizovanim dogovorima u oblasti privrede – rekao je Saša Arsenovič.

Terzić je istakao da je tokom razgovora sa slovenačkim kolegama bilo reči onačinu obavljanja komunalnih delatnosti i organizacije rada komunalnih preduzeća.

– Mislim da od naših gostiju možemo mnogo da naučimo. Jako je važno da našu, sada već višedecenijsku saradnju, bratske odnose između Kraljeva i Maribora, proširimo i u pogledu ekonomskih odnosa i u pogledu saradnje kako bi kraljevačke firme mogle da sarađuju sa kompanijama iz Maribora – rekao je Terzić.

Deo delegacije Grada Maribora – predstavnici Univerziteta u Mariboru, predstavili su učenicima završnih razreda kraljevačkih srednjih škola mogućnosti studiranja na mariborskom Univerzitetu.

Podsećamo, opština Kraljevo obezbedila je uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko 450 miliona dinara za rekonstrukciju tvđave Maglič.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime