Kragujevac: Novac iz budžeta za ekološka udruženja

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.ls.gov.rs

Grad Kragujevac potpisao je ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata udruženja i organizacija koje deluju u oblasti zaštite životne sredine.

Ugovori su potpisani sa 23 udruženja, odnosno organizacije sa teritorije Kragujevca, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Ugovore je u ime Grada potpisao član Gradskog veća zadužen za za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić.

– Budžet za ovu godinu je tri miliona dinara i za pola miliona je veći od prošlogodišnjeg. Ipak,   prijavilo se više udruženja koja se bave pitanjima očuvanja i zaštite životne sredine. Reč je o studentskim udruženjima zainteresovanim da realizuju projekte iz ove oblasti – rekao je Nikezić.

Na Javni konkurs koji je Gradska uprava za društvene delatnosti raspisala 20. februara pristiglo je 23 predloga projekata i resorna Komisija je odobrila sredstva među kojima su projekti Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Omladinske organizacije Šumadije, udruženja Ekomar, Mladen Karaman, Svetli horizonti, Kluba akcijaša i volontera, Asocijacija studenata PMF-a, Prvi Prvi na skali, Wild Boars, Zeleni mir Srbija i drugi.

Podsećamio, Gradska uprava Kragujevca proglašena je za najuspešniju jedinicu lokalne samouprave po pitanju stručnog usavršavanja zaposlenih koji rade na održavanju Jedinstvenog biračkog spiska.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime