Kikinda: Uređeno 30 kilometara kanalske mreže „DTD“

0
Fotografija preuzeta sa sajta kikinda.org.rs

Grad Kikinda u saradnji sa JVP “Vode Vojvodine” završava radove na uređenju oko 30 kilometara kanalske mreže sistema “DTD”.

Radi se o projektu vrednom 40 miliona dinara koji zajednički sprovode AP Vojvodina, Grad Kikinda i Javno vodoprivredno preduzeće “Vode Vojvodine“, prenosi zvanični sajt Kikinde.

Uređuje se oko 30 kilometara kanalske mreže, a radovima je uklonjeno više od 260.000 kvadratnih metara biljne vegetacije i izvađeno preko 40.000 kubnih metara mulja. Radove na Starom jezeru, jednom od mesta gde se realizuje projekat uređenja mreže, obišli su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Danka Vasiljević, izvršna direktorka JVP “Vode Vojvodine“.

– Nastavili smo uređenje kanalske mreže na teritoriji našeg grada, što je još jedan dokaz odlične saradnje koju sprovodimo sa preduzećem Vode Vojvodine, uz podršku resornog Sekretarijata. Za Kikinđane je Staro jezero od velike važnosti, a ovim radovima imaće priliku da uživaju u dodatnim sadržajima njihovog omiljenog šetališta, čime će ova predivna oaza dobiti dodatnu dimenziju – rekao je Lukač.

Osim pomenutih radova, izvršeno je i čišćenje propusta koji su se u prethodnom periodu začepili od biljne vegetacije i mulja.

– Zahvaljujemo Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Gradu Kikindi koji su prepoznali značaj ulaganja u kanalsku mrežu. Volela bih da se prilikom sledećeg zajedničkog pojavljivanja pohvalimo novim radovima, a sve u cilju unapređenja kanalske mreže na teritoriji Kikinde – rekla je Danka Vasiljević.

Podsećamo, Kikinda je bila jedan od predstavnika vojvojđanskih gradova na Sajmu investicija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime