Kikinda: Nastavljena rekonstrukcija gradske bolnice

0
Fotografija preuzeta sa sajta kikinda.org,.rs

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi nastavljena je posle tromesečne pauze, a trenutno se izvode radovi na tri odeljenja.

Razlozi za tromesečni prekid prve faze rekonstrukcije bili su poremećaji na tržištu i skok cena građevinskog materijala, kao i transformacije transformacije bivše Kancelarije za javna ulaganja u Ministarstvo za javna ulaganja, prenosi zvanični sajt Grada Kikinde.

Radove je obišao pomoćnik gradonačelnika Svetislav Vukmirica koji je izrazio mišljenje da će Opšta bolnica u narednom periodu dobiti željeni izgled.

– U narednom periodu trebalo bi da se završe radovi na zgradi odeljenja fizijatrije, patologije, psihijatrije i da se započnu na dečjem i infektivnom odeljenju, čime bi se završila prva faza. Paralelno sa tim, radimo na izradi projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu koja je mnogo obimnija i kojoj je obuhvaćeno 20.000 kvadratnih metara. Radi se o projektu vrednom oko tri milijarde dinara – rekao je Vukmirica.

Za prvu fazu radova bilo je predviđeno preko 340 miliona dinara, ali će iznosi biti uvećani usled poremećaja na tržištu. Pored radova, očekuje se nabavka savremene medicinske opreme, koja će u velikoj meri poboljšati uslove za kvalitetniji boravak pacijenata.

Podsećamo, Grad Kikinda je nedavno obezbedio donaciju u opremi za saobraćajnu policiju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime