“Kikinda – grad dobrih ljudi”

0
Foto: web.facebook.com/kikinda.rs

U Kikindi je osnovana Turistička organizacija tog grada, čiji je glavni slogan “Kikinda – grad dobrih ljudi”.

Cilj je da se stavi akcenat na popularizaciji tradicionalnih manifestacija, ustanovama kulture, poznatim i manje poznatim lokacijama, koje su bitne za istoriju i sam život tog dela severa Banata.

Takođe, radiće se i na promociji svih zanimljivosti iz kikindskih sela, koje su do sada bile nepravedno zapostavljene.

Deo turističke ponude najvećeg grada severa Banata biće kulturne, zabavne, sportske i gastronomske manifestacije, u kojima se najviše ogledaju duh i multikulturalnost toga dela naše zemlje.

Svi posetioci Kikinde imaće priliku da se kroz novine bolje upoznaju sa onim što se u Kikindi mora videti i iskusiti, rekla je za Televiziju Vojvodine v.d. direktorka Turističke organizacije grada Kikinde Jasmina Milankov.

“Pripremili smo jedan interesantan flajer, koji će biti dostupan svima koji budu boravili u restoranima i kafićima, na kom će se nalaziti fotografije turističke ponude koje Kikinda ima, sa QR kodom. Svako ko bude sedeo za stolom moći će da skeniranjem QR koda da dođe do informacija o tome šta to Kikinda nudi,” kaže Milankov.

Pandemija je posebno ugrozila turizam. Zato je novi način promocije grada jedan vid podrške toj privrednoj grani, koja će u ovom kontekstu akcenat stavljati na lokalnom nasleđu, priča gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

“Imali smo dovoljno vremena, razmišljali i došli smo do zaključka da je osnivanje Turističke organizacije odličan koncept u promociji, ne samo turističkih potencijala, nego i investicionih, kao i svega onoga što grad Kikinda nudi,” kaže Lukač.

Uz “Dane ludaje”, “Sovembar”, “Mamutfest” i ostale prepoznatljive manifestacije u Kikindi, radiće se i dodatna ponuda, kao i nove turističke ture, a važnu ulogu u njima imaće i kikindska sela. U planu je i otvaranje suvenirnice, kako u gradu, tako i u onlajn formi. Tako će ljudi iz svih delova sveta moći da se upoznaju sa onim što nudi Kikinda, grad dobrih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime