Raspisan javni poziv za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština

0
nedovoljno razvijene opštine
Foto: Socijalistička partija Srbije

Na inicijativu Kabineta ministra Novice Tončeva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština na sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu, na osnovu koje je 1. februara raspisan javni poziv za prijavu projekata koje podnose jedinice lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, pravo na podnošenje prijave projekata imaju jedince lokalne samouprave koje spadaju u red izrazito nedovoljno razvijenih opština kojih u Srbiji ima 44.

Dodaje se da će kriterijumi za ocenjivanje prijava projekata biti održivost projekta, broj potencijalnih korisnika obuhvaćenih projektom, sopstveno učešće i efekat realizovanog projekta na kvalitet života u jedinici lokalne samouprave.

Cilj projekata je podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.

Rok za podnošenje prijava je 21. februar 2022. godine.

Sve informacije o Javnom pozivu i formulari nalaze se na sajtu Kabineta na adresi rnro.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime