Javni poziv za unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama

0
unapređenje energetske efikasnosti
Foto: Ilustracija, Pexels

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji u iznosu od 300 miliona dinara, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Jedinice lokalne samouprave mogu da konkurišu za ova sredstva, a projekat je, kako je istaknuto nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava na unapređenju energetske efikasnosti, koja je od ključnog značaja za povećanje energetske bezbednosti, energetsku tranziciju Srbije i zaštitu životne sredine.

– Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto, dodato je u saopštenju.

Za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansiraće se do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4.500.000 dinara.

Rok za jedinice lokalne samouprave da pošalju prijave na javni poziv je 25. maj 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime