Objavljen javni poziv za kupovinu kuća za raseljena lica

0
raseljena lica
Foto: Ilustracija, Pexels

Grad Beograd objavio je danas javne pozive namenjene interno raseljenima sa prebivalištem u glavnom gradu za dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom ili odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Pomoć po porodičnom domaćinstvu 1.700.000 dinara

Poziv se odnosi i na dodelu pomoći u građevinskom materijalu i opremi za popravku ili adaptaciju te kuće.

– Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizuje kupovinu najmanje pet seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje i dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti. Vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1.700.000 dinara i to 1.500.000 dinara namenjeno je za otkup seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, a 200.000 dinara za dodelu pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, sve u cilju stvaranja i poboljšanja njihovih uslova stanovanja. Rok za prijavu na Javni poziv za dodelu navedene pomoći je 30. jun 2022. godine, rekla je za Beoinfo Nataša Stanisavljević.

Javni poziv i za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica

Takođe, danas je objavljen i Javni poziv za izbor korisnika pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu dodelom pomoći namenjene za nabavku građevinskog materijala i opreme za završetak ili adaptaciju stambenog objekta. Pomoć je bespovratna i odobrava se za kupovinu najmanje pet paketa građevinskog materijala i opreme neophodne za obezbeđivanje i poboljšanje osnovnih uslova stanovanja, pri čemu maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala, iznosi 700.000 dinara, a minimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi 184.000 dinara po porodičnom domaćinstvu.

Rok za prijavu na Javni poziv za dodelu navedene pomoći je 30. jun 2022. godine.

Oba poziva se odnose na pomoć interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu koja imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji Grada Beograda najmanje godinu dana pre objave Javnog poziva, a nemaju rešeno stambeno pitanje.

– Grad u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama, kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije. U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Grada Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da kroz raspisivanje javnih konkursa pruža pomoć i podršku onima koja je to najpotrebnije, zaključila je sekretarka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime