ITE: Poseta delegacije „Amazona“

0
Fotografija preuzeta sa sajta ite.gov.rs

Predstavnici globalne IT kompanije “Amazon” posetili su Kancelariju za informacione tehnologije i eUpravu.

Delegacija “Amazona” sastala se sa v.d. direktorom Kancelarije Milanom Latinovićem i direktorkom Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Jelenom Bojović, prenosi zvanični sajt Kancelarije za IT i eUpravu.

Na sastanaku se govorilo o mogućnostima saradnje, predstavljeni su najznačajniji projekti Srbije na polju digitalizacije, kao i planovi za proširenje infrastrukture i jačanja ljudskih kapaciteta u IT sektoru.

– Pored predstavljanja najznačajnijih projekata Kancelarije i investicione klime u Srbiji sa predstavnicima Amazona razgovarali i o jačanju međusobne saradnje na različitim poljima. Raduje me jer postoji želja za uzajamnim održavanjem  saradnje na polju tehnoloških inovacija i podizanja ljudskih kapaciteta u IT sektoru – rekao je Latinović.

On je dodao da su neke od tema sastanka bile usmerene na razvoj tehnoloških mogućnosti, razvoj ljudskih kapaciteta koji su spremni da primenjuju klaud tehnologiju, brže prihvatanje klauda za nove biznise i korišćenje klaud tehnologija u državnom sektoru najviše kroz Program otvorenih podataka, kao i kroz iniciranje novih pilot projekata.

– Takođe, razgovarali i smo o donošenju regulative za korišćenje klaud infrastrukture – „Cloud first policy“ gde bismo praktično iskoristili njihovu ekspertizu u ovom polju, jer je to sledeći korak za IKT sektor u Srbiji – zaključio je Latinović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime