I Opština Topola dobija jedinstveno upravno mesto

0
Foto: Opština Topola

Nakon raspisanog javnog poziva za dobijanje podrške za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta (JUM) jedinice lokalne samouprave, a na osnovu predloga Komisije za evaluaciju prijava, opštini Topola dodeljena su sredstva iz budžeta za realizaciju projekta u iznosu od 5.000.000 dinara.

Namena ove kapitalne investicije je formiranje i opremanje postojećeg fizičkog prostora, odnosno nabavka neophodnih tehničkih sredstava za funkcionisanje JUM-a, piše „Media – ps“.

Povodom ovih vesti oglasio se predsednik SO Topola Miodraga Milovanovića, na čiju se inicijativu, kako on navodi, opština prijavila na javni poziv.

– Smatram da će JUM od početka svog funkcionisanja, koje očekujemo u narednih nekoliko meseci, dati mogućnost građanima opštine Topola da sve poslove sa opštinskom upravom završe na jednom mestu. To tačno znači da će socijalna zaštita, stanje građana, poreska uprava, matična služba, urbanizam i građevinarstvo, kao i privreda i poljoprivreda biti skoncentrisani i objedinjeni na jednom mestu – rekao je Milovanović.

On je naveo da je administracija opštinske uprave u rekordnom vremenu napravila projekat i dostavila nadležnom ministarstvo. Opština Topola je ispunila sve uslove, a Milovanović ističe da je veoma ponosan na to i da se Topola na taj način svrstala među veće opštine koje već imaju JUM u svom sastavu.

– Zahvalio bih se i bivšem ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću. Ujedno se zahvaljujem istom ministarstvu za podršku u realizaciji projekata za prethodni period, kao što su realizacija kulturne manifestacije i realizacija kapitalne investicije zgrade opštinske uprave opštine Topola. Isto tako očekujem nastavak dobre saradnje sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave na čelu sa Marijom Obradović – zaključio je Milovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime