Filmska turneja Festivala Slobodna zona u gradovima Srbije

0
Turneja Slobodne zonw
Foto: Slobodna zona

Do sredine juna filmski festival Slobodna zona u još petnaestak gradova u Srbiji sa sedam najzapaženijih angažovanih filmskih ostvarenja

Do kraja juna, prošlogodišnja filmska ostvarenja videće publika u Čačku, Kanjiži, Kraljevu, Sremskim Karlovcima i još desetak gradova Srbije. Od kraja marta, kada je započela projekcijama u Brusu, do sada je obišla dvadesetak opština i gradova širom Srbije, objavljeno je na sajtu Festivala.

Sedam najzapaženijih filmova sa 18. izdanja Festivala angažovanih ostvarenja, na programu je  17. Turneje Slobodne zone.

Projekcija u Boru
Foto: Projekcija u Boru, Slobodna zona

Pančevo, Ub, Kosjerić, Vrnjačka Banja, Boljevac, Bor, Kanjiža, Opovo, Guča i Rudnik samo su neka od mesta do kojih su već stigla igrana i dokumentarna ostvarenja najrazličitije tematike, od potrage za boljim radnim i životnim uslovima do suočavanja sa sopstvenom ranjivošću i brige o deci bez roditelja.

Uzbudljiv repertoar pred srpskom publikom

Na repertoaru 17. turneje nalazi se pet igranih i dva dokumentarna filma: Trougao tuge u režiji Rubena Estlunda, Utama Alehandra Loajse Grisija, Prekovremeni rad Erika Gravela, Nežno Ane Ester Nemeš i Lasla Čuje, Časna sestra fudbalski trener Roberta Buesa, Ljubav, nemačke marke i smrt Džema Kaje i Pisanje vatrom Sušmita Goša i Rintu Tomas.

Turneja Slobodne zone, koja promoviše neke od najznačajnijih naslova prikazanih na prethodnom izdanju filmskog festivala angažovanih ostvarenja, jedan je od najambicioznijih poduhvata decentralizacije filmskog sadržaja u zemlji.

Misija organizatora je stvaranje i odgajanje filmske publike i van većih kulturnih sredina, obezbeđivanjem besplatnih projekcija vrhunskih filmova na velikom platnu i u najskrovitijim krajevima Srbije.

Turneju Slobodne zone je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Više o svim mestima i rasporedu projekcija možete pronaći na linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime