Elektronska pisarnica za kvalitetniji rad gradova i opština

0
elektronska pisarnica
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, organizovala je 8.4.2022. onlajn sastanak povodom uspostavljanja centralizovanog servisa elektronskog kancelarijskog poslovanja u jedinicama lokalne samouprave.

Kancelarija za IT i eUpravu razvila je softversko rešenje ePisarnica koje omogućava jedinstveno zavođenje predmeta i kancelarijsko poslovanje u elektronskom obliku u skladu sa Uredbom o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave (”Službeni glasnik RS”, broj 21/2020, 32/2021) i Uputstvom o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave: (”Službeni glasnik RS”, broj 20/2022-34),

– U cilju ujednačenog pristupa jedinica lokalne samouprave (JLS) prilikom uspostavljanja centralne elektronske pisarnice SKGO je pripremila Katalog izvornih postupaka koji je poslat JLS i koji bi trebalo da bude osnova za popunjavanje postupaka iz izvorne nadležnosti. Takođe, SKGO pruža savetodavnu pomoć svojom članicama prilikom uspostavljanja centralne elektronske pisarnice, kako u vezi sa izvornim postupcima, tako i u pogledu jasnog razumevanja ostalih elemenata e-pisarnice koje je neophodno popuniti odgovarajućim podacima, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ispred Kabineta predsednika Vlade i Jedinice za implementaciju strateških projekata učestvovala Svetlana Jovanović, predstavnici Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, dok su ispred SKGO učestvovali Marko Tomašević, zamenik generalnog sekretara SKGO za zastupanje i Marija Lukić, šefica Odeljenja za dobro upravljanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime