Digitalizovano prvih 13 usluga Ministarstva zaštite životne sredine

0
sednica Saveza za eUpravu
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je od 25. februara prvih 13 njihovih usluga digitalizovano i dostupno na Portalu eUprava.

Nove elektronske usluge resornog ministarstva, sa već postojećih 29 usluga za privredu koje su ranije uvedene Programom ePapir na Portalu eUprava, čine prvi korak u dostupnosti javne uprave kroz elektronsku komunikaciju i sticanje dozvola i licenci na jednostavan i brz način.

– Digitalizacijom administrativnih postupaka olakšavamo i omogućavamo privrednicima u Srbiji jeftinije i brže poslovanje prilikom podnošenja i dobijanja dozvola i licenci koje izdaje Ministarstvo. Izuzetno je važno da javnu upravu stavimo u službu svakog građanina i svakog preduzeća i da obilaženje šaltera više ne bude obaveza ni građana, ni privrede, rekla je ministarka Irena Vujović.

Ona je dodala da će Ministarstvo do kraja godine biti mogućnosti da i ostale usluge pruži elektronskim putem, ističući da je prioritet digitalizacija administrativnih postupaka i usluga u oblasti „Zelene agende“.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović istakao je da je Ministarstvo zaštite životne sredine jedno od prvih koje se posvetilo digitalizaciji svih usluga koje pruža građanima i privredi.

Digitalizovani administrativni postupci ovog ministarstva, između ostalog, uključuju izdavanje dozvola i izmena dozvola za uvoz/izvoz zaštićenih vrsta divlje flore, faune i gljiva, fluorovanih gasova sa efektom staklene bašte, kao i proizvoda i/ili opreme koji sadrže fluorovane gasove sa efektom

Spisak digitalizovanih postupaka Ministarstva za zaštitu životne sredine možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime