Dan internet domena Srbije obeležava se 16. marta

0
Dan internet domena Srbije
Foto: Ilustracija, Pexels

Dan internet domena Srbije biće obeležen 16. marta, a tim povodom organizuje se konferencija posvećena internetu. Praćenje konferencije je besplatno, ali je za pristup sadržaju potrebna registracija, saopštili su organizatori.

– Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) na ovaj način produžava tradiciju organizacije jedne od najuticajnijih lokalnih konferencija posvećenih internetu – DIDS (Dan internet domena Srbije), a shodno uslovima koje nameće pandemija, ističe se u saopštenju.

DIDS istažuje Nove prioritete

DIDS kroz predavanja i diskusije pažljivo odabranih domaćih i inostranih stručnjaka razmatra koje su to sfere poslovanja dobile nove dimenzije, forme i oblike, kako i koliko se transformisalo ono što znamo kao upotreba interneta u poslovanju.

DIDS ispituje koji su se to Novi prioriteti, kako ovogodišnji slogan konferencije glasi, pojavili u domenu internet poslovanja, ali i kakve se promene već vide na horizontu, promene koje će ubrzo doneti opet nove prioritete.

– Konferencija okupiti stručnjake iz međunarodnih i domaćih kompanija među kojima su Google, Smashing magazine, Bayer, Onet, Httpool, Bangor University, Direct Media i dr, koji će podeliti svoje ekspertize, uvide i zaključke. Mnogi od njih će se prvi put pojaviti pred našom publikom, navodi se u saopštenju.

Bezbednost poslovanja u digitalnom okruženju

Predmet uvodne panel diskusije biće najznačajnije tema digitalne ekonomije iz 2021. godine koje će izvesno uticati na pravac razvoja digitalne industrije. Učesnici panela razmatraće kako da se digitalna industrija izbori sa izazovom pružanja relevantnog i personalizovanog korisničkog iskustva u kontekstu interneta koji se polako oprašta od kolačića (cookies), čiji korisnici postaju svesni važnosti privatnih podataka, dok nova tehnološka rešenja potiskuju stara, a nude svoja preimućstva baš u zamenu za te podatke.

Posebna tematska celina ovogodišnjeg DIDS-a je posvećena bezbednosti poslovanja u digitalnom okruženju o kom će se govoriti kroz predstavljanje istraživanja o digitalnoj pismenosti i bezbednosti, kao i panel diskusiju koja objašnjava koliko su kod nas internet korisnici i biznisi upoznati sa bezbednosnim rizicima, gde se informišu, kako se štite.

U okviru DIDS-a govoriće se i o etici i to sa tri vrlo povezana, iako različita stanovišta, iz prizmi tri velike oblasti poslovanja – marketinga, veštačke inteligencije i programiranja.

Program konferencije biće objavljen na sajtu https://dids.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime