Bor: Potpisani ugovori za energetsku sanaciju

1
Foto: Ilustracija, Pexels

Grad Bor je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike realizovao program energetske efikasnosti za porodične kuće i stambene zajednice.

Programom su obuhvaćene mere poput zamene stolarije, ugradnje fasada, termičke izolacije tavanice, nabavke kotlova na prirodni gas ili biomasu, zamene cevne mreže i radijatora kao i ugradnje toplotnih pumpi sa pratećom instalacijom, prenosi zvanični sajt Grada Bora.

Nakon izlaska stručne komisije na teren, formirana je konačna lista na kojoj se nalazi 126 građana koji će potpisati ugovore.

– Najveće interesovanje bilo je za zamenu stolarije. Od 126 korisnika , čak njih 96 konkurisalo je za ovu meru. Rok za izvođenje radova je 1. mart naredne godine – rekao je član Gradskog veća Igor Janković.

On je napomenuo da je prilikom obilaska terena stručna komisija utvrdila da su građani, kroz premer i predračun, predvideli samo deo stolarije na objektu. Nakon dogovora sa resornim ministarstvom, građanima je dozvoljeno da naknadno dopune premer kako bi sva stolarija na objektu bila zamenjena.

Konačna lista građana koji su konkurisali za neku od mera energetske efikasnosti nalazi se na sajtu grada Bora i na oglasnoj tabli.

Podsećamo, Grad Bor je nedavno raspisao konkurs za dodelu studentskih stipendija.

1 KOMENTAR

  1. Mogli su u projekat d aubace i subvencije za rasvetu. Na štedljivim LED sijalicama može dosta da se uštedi. U Evropi su skoro svuad zamenjene stare sijalice, ne samo u privatnim domaćinstvima nego i u industriji, gradskoj rasveti itd

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime