Boljevac: Pogled u budućnost kroz izradu Plana razvoja

0
sastanak sa predstavnicima skgo
Fotografija je preuzeta sa sajta skgo.org

Opština Boljevac započela je izradu Lokalnog plana razvoja do 2031. godine, na kojem će se bazirati ostali strateški dokumenti i akcioni planovi.

Lokalni plan razvoja predstavlja krovni  dokument lokalne samouprave, prenosi zvanični sajt Stalne konferencije gradova i opština. Projekat se realizuje uz podršku SKGO u okviru programa EU Exchange 6, koji finansira Evropska unija. Boljevac je jedna od 20 lokalnih samouprava koje će moći da koriste stručnu podršku SKGO.

U okviru izrade plana održan je prvi sastanak Partnerskog foruma kojem su prisustvovali predstavnici privrednih subjekata, relevantnih ustanova i institucija, predstavnici poljoprivrednih udruženja i predstavnici udruženja građana.

Cilj je zajedničko definisanje prioriteta razvoja opštine, na osnovu sagledavanja postojećih ekonomskih, socijalnih, demografskih i prirodnih potencijala.

Zamenik generalnog sekretara SKGO Marko Tomaševićje naglasio da će podrška omogućiti opštinama da unaprede svoj rad, ojačaju svoje kapacitete i spremno uđu u dalji proces integracije u EU.

– Stalna konferencija gradova i opština će i ubuduće pratiti kako se odvija proces strateškog planiranja i upravljanja u opštinama i gradovima u Srbiji, nastaviće da pruža direktnu pomoć u izradi lokalnih planskih dokumenata i nastojaće da radi na daljem unapređivanju tog procesa – istakao je Tomašević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime