Beograd: Otvoren četvrti „Agro Belgrade“

0
Fotografija preuzeta sa sajta beograd.rs

Četvrti sajam „Agro Belgrade”, koji okuplja najznačajnije predstavnike agrarnih kompanija i poljoprivrednike iz regiona otvoren je u Beogradu.

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelena Tanasković, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Beograda Aleksandar šapić, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, ambasador Holandije u Srbiji Jost Reinćes, kao i resorni ministri Crne Gore i Republike Srpske.

Šapić je naglasio da je značajno to što će u Beogradu strani kupci sklapati poslove, a roba iz Srbije i regiona plasirati na svetsko tržište. Kako je rekao, na taj način podiže se i kvalitet proizvodnje, uvode se nove tehnologije, povećavaju se površine pod zasadima.

Gradonačelnik je istakao da je Grad Beograd suorganizator ovog sajma, te da na taj način pomaže najboljim poljoprivrednicima sa teritorije grada da se predstave, ostvare kontakte i upoznaju s novim tehnologijama koje se koriste u njihovoj oblasti.

– Beograd ima više od 153.000 hektara poljoprivrednog zemljišta i više od 30.000 poljoprivrednih gazdinstava. Preko Sekretarijata za poljoprivredu uložili smo velika sredstva u razvoj proizvodnje hrane s ciljem da se ona podigne na viši nivo kako bi bila snažnija, konkurentnija i savremenija. U odnosu na druge lokalne samouprave u Srbiji, Grad Beograd svake godine svojim poljoprivrednicima daje najviše bespovratnih sredstava – rekao je Šapić.

Podsećamo, u beogradskoj opštini Obrenovac počela je ugradnja solarnih panela na porodičnim kućama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime