Bajkerski skup na Staroj planini sa ekološkom konotacijom

0
Foto: Naša mesta

Moto skup, u organizaciji kluba Rolling Wheels, sa ekološkom konotacijom održan je ovog vikenda u Dojkincima.

Skup je održan na teritoriji Parka prirode Stara planina i zahvaljujući Regionalnoj deponiji Pirot važan segment celog skupa je bila ekologija.

Predstavnici JKP “Regionalna deponija Pirot” prisustvovali su moto skupu u Dojkincima i kroz razgovor sa predstavnicima moto kluba Rolling Wheels iz Pirota i bajkerima iz inostranstva su ukazali na važnosti postavljenih kanti za reciklažu.

– Kao što smo i najavili proteklog meseca u saradnji sa vodećim operaterom za reciklažu „Sekopak“, obezbeđene su kese i kante za odlaganje plastične ambalaže na moto skupu. Tim povodom razgovarali smo sa domaćinima i gostima skupa o značaju postavljenih kanti i o iskustvima u drugim zemljama po pitanju odvojenog sakupljanja otpada. Jako je bitna ekološka svest i odnos ljudi prema prirodi, tako da je ovo odličan primer dobre prakse za sve naredne manifestacije. S obzirom da je skup održan u Parku prirode, cilj je bio da nijedna plastična flaša, limenka ne završi u reci ili na bilo kom drugom mestu u prirodi- izjavila je tom priliko projekt menadžer u Regionalnoj deponiji Pirot Branislava Tošić.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Eko Pirot“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime