Zrenjanin: Investicije i ekologija najveći prioriteti

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

Privredni razvoj uz poštovanje ekoloških normi prioriteti su Grada Zrenjanina, poručeno je iz Parlamenta privrednika Regionalne PK Srednjobanatskog okruga.

U radu pete sednice Parlament privrednika Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga učestvovao je i gradonačelnik Simo Salapura, prenosi zvanični sajt Zrenjanina.

Gradonačelnik je ukazao na važnost zajedničkog kreiranja privrednog ambijenta u gradu, privrednih subjekata i lokalne samouprave, u okvirima svojih ingerencija.

– Beležimo intenzivan privredni razvoj, o čemu svedoče investicije u našim industrijskim zonama, kao i najveći obim stanogradnje u poslednje tri decenije. Ulaganja u putnu infrastrukturu ove godine iznose 1,4 milijarde dinara. U rešavanju problema sa vodom za piće učestvuje Vlada Srbije, ali i Institut “Jaroslav Černi”. Očekujemo da na proleće dobijemo tzv “belu vodu”, s parametrima veoma bliskim onima za zdravu pijaću vodu, a 2024. godine apsolutno čistu vodu i konačno rešavanje ovog problema – rekao je Salapura.

On je istakao je gradnja fabrike “Linglong” usporena, delom zbog krize izazvane ratom u Ukrajini, a delom zbog promene podizvođača koji se trenutno uvodi u posao. Salapura je napomenuo da ekologija i zaštita životne sredine izazivaju veliko interesovanje od strane građana i investitora.

– Obezbedili smo još tri merne stanice za kontrolu kvaliteta vazduha u okolini industrijskih zona. Zelena agenda je među prioritetima u našim ciljevima – rekao je Salapura.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je tokom protekle nedelje započeo rekonstrukciju „Karađorđevog parka“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime