Zaječar: Potpisani ugovori za energetsku sanaciju

0
Fotografija preuzeta sa sajta zajecar.info

Grad i Republika Srbija obezbedili su 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije u Zaječaru.

Za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova Grad je obezbedio 10 miliona dinara, a isto toliko i Republika, preko Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, prenosi zvanični sajt Grada Zaječara.

Građani koji su uspešno aplicirali na konkursu, potpisali su ugovore. Na osnovu dva javna poziva, ukupno je potpisan 101 ugovor. U okviru prvog poziva ukupno je 99 krajnjih korisnika ispunilo uslove za sprovođenje mera energetske sanacije putem unapređenja termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošnje tople vode.

Za sufinansiranje mera u okviru drugog javnog poziva, za koji je opredeljeno šest miliona dinara, ukupno su dva krajnja korisnika ispunila uslove i danas potpisali ugovore o dodeli bespovratnih sredstava.

U ime grada Zaječara na potpisivanju se prisutnima obratio zamenik gradonačelnika Zaječara Vladimir Videnović.

– Zadovoljni smo odzivom, jer svi koji su konkurisali ispunili su uslove za dobijanje sredstava iz ovih projekata. Za stolariju i fasade odvojeno je ukupno 14 miliona dinara, po pola grad i država, a šest miliona za solarne panele – rekao je Videnović.

Podsećamo, Grad Zaječar je nedavno osnovao Savet za mlade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime