Za Priboj, Prijepolje, Sjenicu i Novu Varoš spreman projekat od 90 miliona dinara

0
čišćenje divljih deponija
Foto: Naša mesta

Projektom je predviđeno da se u transfer stanici vrši pretovar nesanitarnog otpada iz četiri opštine Priboj, Prijepolje, Sjenica, Nova Varoš.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodzić izvestio je članove Opštinskog veća o razgovorima sa predstavnicima opština Nova Varoš, Priboj i Sjenica, a vezano za izgradnju transfer stanice na teritoriji opštine Nova Varoš.

– Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević nas je upoznao sa projektom izgradnje kao i da je preduzeće Banjica već dobilo podršku od 20 miliona dinara, što ipak nije dovoljno za početak radova. Investicija izgradnje transfer stanice košta oko 90 miliona dinara, plus nabavka vozila i prateća oprema koja je neophodna, dovodi do cifre od oko 160 miliona dinara. Predstavnici opština Priboj i Sjenica su voljni da učestvuju u ovom projektu, ali su zatražili da se bliže upoznaju sa dokumentacijom kao i da se sačeka formiranje Vlade i resornog ministarstva, a da se odmah potpom jedna delegacija uputi u Beograd – kazao je Hodzić, prenosi portal Srbijadanas.

On je istakao da je projektom predviđeno da se u toj transfer stanici vrši pretovar nesanitarnog otpada iz četiri opštine (Priboj, Prijepolje, Sjenica, Nova Varoš), a potom bi se otpad vozio na deponiju Duboko kod Užica.

– Ovo je plan koji je utvrđen još 2018. godine, a opština Prijepolje kao i ostale tri opštine nisu u zavidnoj situaciji kada je reč o deponovanju otpada. Za Prijepolje je to gorući problem jer se nesanitarna deponija nalazi na samom ulazu u grad i u blizini je naseljenih mesta i reke Lim. Deponija Stanjevine nema više raspoložive kapacitete za dalje odlaganje smeća, pa je jasno da se nama najviše žuri da ovaj problem rešimo što pre, ali smo prihvatili ovu inicijativu jer smo mišljenja da nije dug rok da se sačeka formiranje Vlade i resornog ministarstva, a ono što je najvažnije sve četiri opštine su pokazale dobru volju da učestvuju u ovom projektu – zaključio je Hodzić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime