Vučić: Minimalna zarada za ugrožene privrednike i 5.000 dinara za penzionere

0
Foto: Pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, najavio je  sektorsku podršku ugroženima zbog krize izazvane koronavirusom.

On je istakao da će hotelijerima, turističkim agencijama, vodičima, turističkim radnicima, ugostiteljima, rentakar agencijama biti isplaćena još jedna minimalna zarada.

Naveo je da je reč o 72.500 ljudi i da će isplata biti u roku od 10 dana. Smatra da je to velika i značajna pomoć.

Takođe, najavio je i da će 17. i 18. decembra penzionerima biti isplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći, navodeći da zna da to nekima ne znači mnogo, ali da će onima koji imaju penzije ispod proseka mnogo značiti.

zarada
Foto: Pixabay.com

Početkom sledeće godine će uslediti pomoć privatnim preduzetnicima, rekao je Vučić i dodao da je protiv izmena poreske politike, već za jednokratna davanja.

„Počeli smo da razgovaramo, jer tokom januara moramo da pomognemo privredi. Protiv smo izmena poreza, ali naći ćemo nešto što će privatni sektor da zadovolji“, rekao je  Vučić za RTS.

On je rekao da je lično više za jednokratna davanja, makar bila nevelika, jer promena poreske i fiskalne politike može da unese dodatnu nesigurnost i uništi zemlju, a cilj je da ekonomska situacija bude stabilna.

Vučić je istakao da svakako ostaje uslov da nema otpuštanja radnika.

On je podsetio da uz dodatne mere za privatni sektor početkom 2021. godine, od 1. januara sledi povećanje plata od 5 odsto za medicinske radnike i 3,5 odsto za sve druge u javnom sektoru.

Od 1. aprila biće povećanje od 5 odsto za sve, a tada će uslediti i povećanje od 10 odsto za vojnike, razvodnike, desetare i podoficire, izjavio je Vučić za RTS.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime