„Vrmdža fest” odložen zbog pogoršanja epidemiološke situacije

0
Ekološka svest na filmu
Foto: Pixabay.com

Četvrti Festival turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest” odložen je zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Manifestacija je trebalo da bude održana 25. jula u selu Vrmdži u blizini Soko Banje.

Organizator festivala, Lokalna akciona grupa Rtanj, na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici  objavila je da je novi datum održavanja „Vrmdža festa” nepoznat, ali da je odlukom festivalskog žirija nagradu za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu, koja nosi ime čuvenog reditelja i dokumentariste Petra Lalovića, ove godine pripala Milanu Belegišaninu, reditelju i piscu iz Novog Sada.

Ovo priznanje pre njega pripalo je Dejanu Đuroviću, naratoru u emisiji „Opstanak” obrazovnog programa RTS-a i Vladimiru Maniću, učitelj i autoru serije filmova o Staroj planini iz Niša.

Dobitnici ostalih nagrada, Gran pri festivala „Latin grad” ,za najbolji televizijski i najbolji film posebno u oblastima: turizma, ekologije i etno-kulture kao i za najbolji strani film, još uvek nisu proglašeni.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Niša u оkviru prоjekta „Eko Niš“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime