Vojvodina:  Vrdnik dobija postrojenje za otpadne vode

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Vlada Vojvodine finansiraće izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Vrdnik na Fruškoj Gori.

Investicija je vredna 850 miliona, a potpisivanju ugovora prisustvovao je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Izgradnja postrojenja je povezana sa završetkom izgradnje kanalizacione mreže i kolektora u naselju Vrdnik, kao i sa izgradnjom druge infrastrukture u Banji Vrdnik.

– Ovo je veoma važna investicija za Vrdnik jer će doprineti zaštiti voda i očuvanju životne sredine, razvoju privrede i unapređenju turističke ponude ovog kraja – rekao je Mirović i izrazio uverenje da će posao biti završen u naredne dve godine.

On je istakao da je Banja Vrdnik treća po broju posetilaca u Srbiji, te istakao da će se ulaganjima u komunalnu i drugu infrastrukturu doprineti dolasku još većeg broja turista, ali i daljem investiranju.

Mirović  je podsetio da je u toku realizacija drugih investicija u Vrdniku, poput izgradnje saobraćajne i druge infrastrukture u kompleksu Vrdničke kule i u samom centru, što zajedno sa projektom izgradnje prečistača, predstavlja ulaganje veće od milijardu i 200 miliona dinara.

Ugovor za projekat potpisali su predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković i predstavnik izvođača radova, direktor firme Roaming Networks Mihailo Mrđa.

Podsećamo, Vlada Vojvodine finansiraće i rekonstrukciju fabrike vode u Beočinu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime