Vlada Švajcarske podržava jačanje rodne ravnopravnosti u Srbiji na lokalnom nivou

0
Rodna ravnopravnost u Srbiji
Foto: Pixabay.com

Program Swiss PRO objavio je javni poziv u okviru kog će Vlada Švajcarske sa 100.000 EUR podržati osnaživanje promocije rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama u Srbiji, saopštili su predstavnici tog programa.

Poziv pod sloganom „Da ravnopravnost postane stvarnost“ ima za cilj institucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost, a biće podržano do 30 lokalnih samouprava.

Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 EUR po projektu.

Projekat doprinosi povećanju učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenju položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlju žena, ekonomskom osnaživanju, boljem položaju žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa.

Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje, a dodatno će biti vrednovani i projekati utvrđeni u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost, navedeno je u saopštenju.

Javni poziv je otvoren do 12. oktobra, a pravo učešća ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije.

Javni poziv se sprovodi u okviru programa Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opštna (SKGO).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime