Užice: Poseta predstavnika RELOF-a

0
Fotografija preuzeta sa sajta uzice.rs

Predstavnici projekta “Reforma lokalnih finansija (RELOF)” posetili su Užice i razgovarali sa čelnicima lokalne samouprave.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević ugostila je delegaciju “RELOF-a” na čelu sa direktorkom Anom Jolović, prenosi zvanični sajt Grada Užica.

Tokom sastanka sumirani su rezultati dosadašnje saradnje i aktivnosti na primeni principa dobrog upravljanja, unapređenju upravljanja lokalnim finansijama i unapređenju sistema nadzora nad radom lokalnih javnih preduzeća.

Predstavnici RELOF-a pohvalili su Užice kao primer dobre prakse u navedenim oblastima, uz visok stepen spremnosti i volje da se ovi procesi dalje unapređuju. Saradnja se, na obostrano zadovoljstvo, nastavlja i u narednom periodu kroz projekat Reforma lokalnih finansija (RELOF 3).

Grad Užice jedna je od 10 lokalnih samouprava koja će dobiti podršku Projekta o čemu će početkom aprila biti potpisan i Memorandum o razumevanju. Akcenat će u narednom periodu, pored već pomenutih aktivnosti, biti na upravljačkoj odgovornosti, kao i inovativnim aktivnostima u upravljanju lokalnim finansijama. Cilj je da se na efikasan i ekonomičan način obezbede bolje usluge građanima.

Projekat podržava Vlada Švajcarske preko Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO).

Podsećamo, Grad Užice je tokom januara usvojio Plan razvoja grada do 2030. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime