Uskoro otvaranje prve javne ekološke garaže u Kragujevcu

0
Foto: Pixabay
Završena je izgradnja višespratne parking-garaže u centru grada, pa je Kragujevac, tako, dobio prvi ekološki objekat ovoga tipa, u čiju izgradnju je ovdašnje JKP „Šumadija“ uložio više od 360 miliona dinara.

Direktor ovog gradskog preduzeća Nemanja Dimitrijević kaže da još predstoje urađene pristupne saobraćajnice, postavljanje kišne kanalizacije i definisanje protivpožarnog puta. Potom na red dolaze dobijanje upotrebne dozvole i – svečano otvaranje.

Na mestu gde je ranije bilo parkiralište sa 45 mesta, sada je nikao objekat koji raspolaže sa gotovo pet puta većim kapacitetom. Pritom, predviđena su i posebna mesta za ostavljanje vozila osoba sa invaliditetom.

Nova parking-garaža u Kragujevcu ima suteren, prizemlje i pet spratova, a izgrađena je po najnovijim ekološkim standardima. Električnom energijom će se snabdevati posredstvom solarnih panela koji se nalaze na krovu zgrade, a postavljeni su i aparati za punjenje električnih automobila.

Iz JKP „Šumadija“ poručuju da je u planu izgradnja još tri javne garaže.

Kamen temeljac za izgradnju još jednog, svojevrsnog simbola Kragujevca je postavljen 29. oktobra prošle godine, a iz JKP „Šumadija“ poručuju da će – po završetku svih preostalih poslova, te svečanog otvaranja – sugrađane dodatno obradovati sa nekoliko dana besplatnog korišćenja savremenog objekta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime