U Nišu otvoreno Jedinstveno
upravno mesto

0
jedinstveno upravno mesto u nišu
Foto: Grad Niš

U Nišu je 5. aprila otvoreno Jedinstveno upravno mesto u ulici Nikole Pašića 24, gde će građani na jednom mestu na jednostavan i moderan način imati mnoge usluge iz delokruga rada gradske administracije.

– Kada smo rekli da u Nišu želimo da imamo Jedinstveno upravno mesto, jedno od najvećih među jedinicama lokalne samouprave, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nas je podržalo, istakla je gradonačelnica Niša.

Sistem za upravljanje redovima omogućiće uštedu vremena. Info pult da se odmah dobiju sve potrebne informacije za pravo koje žele da ostvare ili uslugu koja im je neophodna iz nadležnosti Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, Gradske uprave za društvene delatnosti i Gradske uprave za finansije – Sektora lokalne poreske administracije.

Vršilac dužnosti načelnice Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja Marina Janković je istakla važnost elektronske uprave o čemu će građani moći da se informišu na info pultu i gde će im biti pružena sva potrebna pomoć za korišćenje usluga eUprave.

Ona je naglasila da postoji poseban šalter za osobe sa invaliditetom.

Umesto jednog u ranijem Uslužnom centru, Gradska uprava za finansije imaće tri šaltera u Jedinstvenom upravnom mestu koji su građanima pristupačniji nego što je to bio slučaj u TC „Kalča“ gde je njeno sedište, napomenula je vršilac dužnosti načelnice te uprave Nina Ilić.

Ovde će moći da dobiju uverenje o stanju svog poreskog duga, prepis rešenja o porezu na imovinu, moći će da podnesu poresku prijavu u slučajevima kada nije predviđena poreska kontrola, navedene su u saopštenju neke od predviđenih usluga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime