Subvencije za unapređenje seoskog turizma u Pirotu

0
Foto: Wikipedia/Ivana Madžarević

Konkurs za vlasnike registrovanih, kategorisanih seoskih domaćinstava, u okviru kojeg vlasnici seoskih domaćinstava mogu da dobiju subvencije za unapređenje turističkog domaćinstva raspisao je Grad Pirot.

Svi podržani projekti biće refundirani 50 odsto investicije, objavljeno je na sajtu grada.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao da je interesovanje veliko i pozvao ljude da se prijave, te da svoje turističke potencijale na Staroj planini, kao i seoska domaćinstva unaprede.

Ovim će, očekuje Vasić, poboljšati turističke kapacitete, povećati njihovu kategorizaciju, ali i turističku ponudu Pirota.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Colić, nakon velikih investicija sa Vladom Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u ruralnim područjima uloženo je oko 21 milion evra u lokalne puteve, koji sada pospešuju kvalitet i kvanitet turističke ponude na teritoriji Grada Pirota.

Najmanji projekat koji će Grad Pirot podržati je 50.000 dinara, ispod toga ne, ističe Colić i dodaje da lice koje dobije podsticaje treba sve da realizuje od svojih para, a Gradska uprava će na kraju refundirati do 50 odsto, što će ugovorom biti definisano.

Na konkurs mogu da se prijave fizička i pravna lica, a navedeno je i da je dobijanjem rešenja o kategorizaciji Gradske uprave, potrebno najmanje tri godine bavljenja ovim poslom.

Konkursna dokumentacija biće objavljena na sajtu Grada Pirota i Turističke organizacije Pirot.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime