Subvencije za nabavku kotlova za grejanje na pelet u Pirotu

0
Grejanje na pelet
Foto: Pixabay.com

Gradski energetski menadžer Pirota Bojan Ivković izjavio je da je u toku ponovoljeni konkurs za subvencije za nabavku kotlova i peći za grejanje na pelet.

– Maksimalni iznos koji gradjani mogu da dobiju je 50 posto od vrednosti investicije, odnosno 100.000 dinara. Ono što je karakteristično za ovaj program je da nema unapred izabranih privrednih subjekata po konkursu, već gradjani sami biraju gde će kupiti peć, rekao je Ivković.

Za ove subvencije gradjani mogu da se prijave do 30. septembra. „U fondu konkursa, koji Grad Pirot realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, preostalo je oko 1, 2 miliona dinara, objasnio je Ivković.

On je dodao i da je u toku i potpisivanje ugovora sa korisnicima mera za unapredjenje energetske efikasnosti kuća i stanova koje grad realizuje sa Ministarstvom energetike.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime