StarTech konkurs za podršku inovacijama otvoren do 18. maja

0
hanover
Foto: Ilustracija, Pixabay

NALED i Vlada Republike Srbije uz podršku kompanije Philip Morris nedavno su raspisali drugi po redu godišnji konkurs za dodelu milion dolara bespovratne pomoći u okviru StarTech programa podrške inovacijama.

Kako je saopšteno, pravo učešća imaju startap timovi, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća, a dobijena sredstva moći će da ulože u razvoj inovativnih proizvoda i usluga, osvajanje inostranih tržišta i otvaranje novih radnih mesta.

– Konkurs je podeljen u tri lota – grantovi se kreću od 15.000 do 100.000 dolara. Lot 1 namenjen je timovima i pojedincima koji možda još nemaju registrovanu delatnost da osmisle svoju inovativnu ideju i razviju je. Za njih su namenjeni grantovi od 15.000 do 25.000 dolara, pri čemu je potrebno da oni obezbede 10% tih sredstava. Ukoliko njihov projekat pobedi, oni će morati da registruju svoju delatnost, izjavio je za Radio-televiziju Vojvodina Ivan Radak, šef Jedinice za odnose sa javnošću u NALED-u.

Kako je dalje objasnio, drugi lot nudi grantove od 25.000 do 50.000 dolara koji su predviđeni za registrovane preduzetnike, mala i srednja preduzeća. Budući da oni već sada imaju inovativni proizvod, ovaj vid podrške omogućio bi im da ga komercijalizuju, odnosno plasiraju na tržište.

– Treći i najveći lot u vrednosti od 50.000 do 100.000 dolara namenjen je firmama koje taj proizvod žele da izvezu ili žele da otvore nova radna mesta kako bi dalje razvijali svoje poslovanje, dodao je Radak.

Uputstvo i prijavni formular dostupni su na sajtu www.startech.org.rs.

Rok za podnošenje prijave traje do 18. maja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime