Šta turistima nude srpski gradovi i opštine?

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Srbija je tokom poslednjih desetak godina postala interesantna turistička destinacija, najpoznatnija po gostopromstvu, provodu, gastronomiji, prirodnim lepotama, kao i raznim drugim vidovima turizma.

Sezona godišnjih odmora polako počinje, a neke od brojnih manifestacija koje se održavaju u našoj zemlji, a koje organizuju gradovi i opštine, predstavljene su u turističkom kalendaru Stalne konferencije gradova i opština.

Evo kako izgleda ponuda ovih manifestacija do kraja aprila i prvih dana maja.

U Beogradu se od 16. do 19. aprila tradicionalno obeležavaju Dani Beograda, tokom kojih će uz bogat program biti obeležn niz važnih datuma i događaja iz istorije srpske prestonice. Više o programu ove manifeestacije možete pročitati OVDE.

U subotu 21. aprila od 11 do 16 časova biće održana manifestacija “Jevremova – ulica susreta” kojom beogradska opština Stari grad obeležava Dan opštine i praznik Cveti. Posetioce će dočekati više od 200 izlagača, bogat program na dve bine, mirisi i ukusi svih krajeva Srbije, nastupi muzičkih zvezda, pozorišnih i plesačkih trupa.

Međunarodni sajam vina Župa 2024. godine biće održan 1. maja u hotelu „Grozd“ u Aleksandrovcu od 12 do 20 časova. Sajamske aktivnosti biće obogaćene kulturnim i umetničkim sadržajem, stručnim predavanjima, degustacijom proizvoda i obilaskom znamenitosti Župe. Sajam će posetiti brojni mediji, predstavnici trgovinskih lanaca,hotelijera, somalijera, turističkih organizacija i ljubitelja vina u cilju promocije tradicije, izlagača i vina.

Tradicionalni Prolećni festival cveća u Kuli ulepšaće Ulicu Josipa Kramera 19. i 20. aprila od 8 do 19 časova. Festival nudi bogatu ponudu svežeg cveća i biljaka, kao i interaktivne radionice o uzgoju i održavanju biljaka. Manifestaciju organizuju Opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula.

Još jedan festival cveća zainteresovane očekuje i u Kikindi, gde se ova manifestacija održava 20. aprila na Gradskom trgu. Kikindski Sajam cveća nudi raznoliku ponudu rezanog i saksijskog cveća, ukrasnog bilja i sadnog materijala.

Ljubitelje motociklizma 4. i 5. maja u Sremskoj Mitrovici očekuje 17. Moto susret u organizaciji Moto-kluba Srem. Za subotu 4. maja predviđen je izlet motociklista, dok je za 16 časova zakazan defile ulicama Sremske Mitrovice. Muzički program počinje u 20 časova koncertom benda The Great Spirit.

Manifestacija „Velika školska pozornica“ biće organizovana 18. aprila u Topoli. Organizator je Kulturni centar „Topola“ pod pokroviteljstvom Opštine.  Selekciju prijavljenih predstava vršiće Umetničko veće festivala, koje čine članovi iz oblasti prosvete, umetnosti i kulture.

Kada su u pitanju gastronomske manifestacije, gurmane očekuje Pirotska jagnjijada, koja će 29. i 30. aprila biti održana u selu Krupac, a početak centralnog dela manifestacije zakazan je 29. aprila u 10 časova.

Ljubitelji planina i planinarenja imaju priliku da učestvuju u planinarskoj akciji „Vrmdža – Lozanski skok“, koja će biti održana 22. aprila. Organizator je Planinarsko društvo „Oštra čuka“ iz Sokobanje.

Podsećamo, projekat „Zaplovi Srbijom“ predstavljen je krajem prošlog meseca na Međunarodnom sajmu turizma u Beču.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime