Sremski Karlovci: Opština preuzela brigu o „Stražilovu“

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Opština Sremski Karlovci i Nacionalni park „Fruška gora“ potpisali su protokol o saradnji u zajedničkom održavanju izletišta „Stražilovo“.

Uređenje izletišta, razvoj turizma, promocija kulturnih i prirodnih vrednosti su prioriteti prema potpisanom sporazumu, prenosi zvanični sajt opštine Sremski Karlovci.

Opština Sremska Mitrovica se ugovorom iz 2007. godine obavezala se na preuzimanje brige o objektima i čitavom lokalitetu Stražilovo.

Prema potpisanom protokolu, Nacionalni park kao upravljač zaštićenog područja i korisnik zemljišta kome pripada i Stražilovo, preuzima obavezu uređenja i postavljanja novog mobilijara na izletištu kroz projekat Pokrajinske vlade, kao i održavanje zemljišta. Opština, koja je pomenutim ugovorom postala nosilac prava korišćenja na objektima na Stražilovu i zemljištu pod njima i preuzela obavezu da se stara o lokalitetu, brine o objektima infrastrukture, prilaznim putevima, rasveti, sistemu vodosnabdevanja i odnošenju smeća.

Potpise na protokol stavili su v. d. direktora Nacionalnog parka Živko Cvetković i predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

Podsećamo, u Sremskim Karlovcima su i prošle godine dodeljene opštine nagrade i povelje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime