Sremska Mitrovica: Nastavak realizacije RELOF programa

0
Foto: Youtube, printscreen

Sremska Mitrovica nastavlja realizaciju programa „Reforma lokalnih finansija“ koji podržava švajcarski Državni sekretarijat za ekonomske poslove.

Program se primenjuje u 10 lokalnih samouprava koje poseduju određene kapacitete za uspešnu primenu principa dobrog upravljanja javnim finansijama, prenosi zvanični sajt Sremske Mitrovice.

Reč je o trećoj fazi „RELOF“ koja će trajati do 2027. godine. Novina „RELOF Z“ programa je uvođenje upravljačke odgovornosti i merenje učinka. Vršiće se nadzor nad indirektnim budžetskim korisnicima i javnim preduzećima, kao i unapređenje interne kontrole i finansijskog upravljanja.

U Beogradu je svečano potpisan Sporazum o saradnji između Švajcarskog Državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO) i 10 lokalnih samouprava. Dobro upravljanje javnim finansijama rezultira kvalitetnim uslugama koje se pružaju građanima, ali i uverenjem i sigurnošću da se javna sredstva troše na pravi način i u korist građana. Primena principa odgovornog i transparentnog upravljanja javnim finansijama doprinosi da i danas i u budućnosti Grad Sremska Mitrovica odgovori na  različite društvene potrebe.

Podsećamo, Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici dobio je nedavno novo sanitetsko vozilo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime