Srbobran: Pretvaranje deponije u šumu

0
Fotografija preuyeta sa sajta srbobran.rs

Dosadašnja divlja deponija na kraju Šumadijske ulice u Srbobranu pretvorena je u zelenu površinu koja je danas pošumljena.

Na prostoru nekadašnje deponije zasađeni su hrast lužnjak, medunac, divlja trešnja, ali I druge vrste, prenosi zvanični sajt opštine Srbobran.

Danas je, pre akcije sadnje drveća, izvršeno i poribljavanje kanala “Dunav-Tisa-Dunav.

– Na ovoj lokaciji nekada se nalazila divlja deponija koju smo uspeli da očistimo i na osnovu toga zatražimo sredstva za pošumljavanje od resornog Ministarstva. Hvala Ministarstvu zaštite živtne sredine na razumevanju i podršci. Nadam se da će realizacija projekta obezbediti da se na ovom lokalitetu više ne odlaže otpad.. Danas su nam u akciji pomagali učenici osnovnih škola u Srbobranu, ekološki aktivisti i brojni građani – rekao je predsednik opštine Radivoj Debeljački.

Akciji pošumljavanja prisustvovala je i Sara Pavkov, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine, koja je istakla da su projekti pošumljavanja već tradicionalni na teritoriji Srbobrana.

– Opština Srbobran pokazala je pravi kontinuitet i odlučnost da unapredi životnu sredinu. I prošle godine je Ministarstvo zaštite životne sredine podržalo projekat pošumljavanja, a ove godine je u pitanju količina od 1.000 sadnica različitih vrsta, hrasta lužnjaka, medunca, divlje trešnje i drugih vrsta. Raduje, naravno, prisustvo najmlađih, za koje se nadamo da će sutra biti generacija koja će praviti još bolje promene – rekla je Sara Pavkov.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime