Sombor: Stipendija za đaka generacije

0
Foto: sombor.rs

Grad Sombor potpisao je ugovor o stipendiranju sa mladim sugrađaninom i višestrukim đakom generacije Filipom Totom.

Nakon zavšene gimnazije, Tot nastavlja školovanje na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a ugovor o stipendiranju potpisao je gradonačelnik Antonio Ratković, prenosi zvanični sajt Grada Sombora.

Svečani prijem orgaizovao je gradonačelnik, koji je čestitao Totu na dosadašnjim uspesima i poželeo mu sreću u nastavku školovanja.

– Stipendija u iznosu od 40 odsto bruto prosečne zarade u Srbiji, koja će se isplaćivati u deset mesečnih rata.  Obaveza našeg Filipa, koju ne sumnjam da će ispuniti, da upiše narednu godinu i da ima prosek iznad 8. Takođe, postoji mogućnost i za vreme apsolviranja da, u narednih šest meseci apsolventskog staža se ova stipendija produži – rekao je Ratković.

Gradski stipendista se od malih nogu interesuje za računare i programiranje. Nosilac je priznanja i diploma iz prirodnih i društvenih nauka.

– Upisao sam FTN, softversko inženjerstvo, zato što smatram da imam potrebno predznanje i siguran sam da ću se dodatno usavršiti. Oduvek sam želeo da se bavim programiranjem i mislim da je u pitanju veoma perspekivno zanimanje – rekao je Tot.

Grad Sombor je nedavno nestavio sa finansiranjem projekata učenika srednjih škola.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime