Snimanje popunjenosti vozila na linijama javnog prevoza

0
Foto: Stefan Đurković

Zaposleni Sekretarijata za javni prevoz zajedno sa JKP GSP „Beograd” obavili su 1, 2. i 3. septembra, s početkom primene zimskog reda vožnje, terenska snimanja popunjenosti vozila na linijama javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Uporedo sa snimanjem na terenu, obavljena je i analiza podataka popunjenosti vozila pomoću uređaja za brojanje putnika.

Snimanje je obavljeno na 15 lokacija u gradu u vršnim periodima („špicevima”) ujutru od 6 do 9 časova i popodne od 15 do 18 časova. Time je obuhvaćeno 118 gradskih i 37 prigradskih linija, što je ukupno 155 linija JLPP-a.

Na osnovu analize dobijenih podataka, od ponedeljka, 6. septembra, povećan je broj vozila na linijama broj 17, 23, 31 i 37, na kojima je, na pojedinim polascima, zabeležena popunjenost od 70 do 80 odsto.

Rezultati snimanja pokazuju da u vršnim periodima, osim na navedenim linijama, nije zabeležena kritična popunjenost vozila. Najviše je zastupljena popunjenost od 50 do 60 odsto i to u 50 odsto vozila, zatim popunjenost od 30 do 50 odsto u 30 odsto vozila, popunjenost od 10 do 20 odsto je zabeležena u 16 odsto vozila, a veća popunjenost, od 70 do 80 odsto, zabeležena je u samo četiri odsto od ukupno pregledanih vozila.

Tokom snimanja uočeno je da i dalje jedan broj korisnika prevoza ne nosi zaštitnu masku, koja je obavezna u vozilima javnog prevoza, a na taj način ne pridržavaju se epidemioloških mera protiv širenja virusa kovid-19 koje su na snazi.

Iz ovog sekretarijata apeluju na građane koji koriste javni prevoz da u vozilima uvek na licu imaju pravilno postavljenu zaštitnu masku, kao i da se pridržavaju poštovanja svih ostalih epidemioloških mera.

Sekretarijat za javni prevoz će nastaviti da prati popunjenost vozila javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i da blagovremeno reaguje u skladu sa dobijenim snimljenim podacima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime