SKGO: Predstavljena iskustva Poljske u reformi javne uprave

0
Foto: skgo.org

Udruženje “Jagelonski klub” iz Poljske u saradnji sa SKGO predstavilo je na seminaru način reforme javne uprave i iskustva Poljske iz tog procesa.

Seminar „Jaka samouprava najbolji način za jačanje demokratije i državne efikasnosti na Zapadnom Balkanu” održan je 26. septembra, prenosi zvanični sajt SKGO.

Jagelonski klub je poljsko nepartijsko udruženje sa republikanskim korenima sa karakteristikama obrazovne institucije, medija i građanskog pokreta. Cilj seminara bila je prezentacija poljskog iskustva u oblasti reforme javne uprave i zadataka lokalne samouprave i njihove kompetencije u okviru projektovanja budžeta jedinica lokalne samouprave.

Skup su otvorili Ivan Milivojević, zamenik generalnog sekretara SKGO i Rafal Perl, ambasador Republike Poljske u Republici Srbiji.

Milivojević je zahvalio na prilici da predstavnici lokalnih samouprava čuju iskustvo Poljske u oblasti reforme javne uprave.

– To je veoma značajno iskustvo, imajući u vidu da je Poljska jedan od najboljih primera privlačenja sredstava iz fondova EU koja su na raspolaganju državama kandidatima.

Ambasador Rafal Perl je istakao značaj uspostavljene saradnje i istakao da je ovo odlična prilika da se predstave rezultati sprovedene reforme u Poljskoj. On je naglasio da je Poljska iskoristila oko 50 milijardi evra iz EU fondova tokom procesa pridruživanja EU.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime