SKGO: Javni pozivi u okviru CERV programa

0
Foto: Ilustracija, Pexels, Pixabay

Stalna konferencija gradova i opština organizovala je onlajn info dan o tematskim prioritetima, ciljevima, kao i javnim pozivima dostupnim za gradove i opštine u okviru EU programa „Građani, jednakost, prava i vrednosti – CERV“.

Info dan je organizovan u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog koje predstavlja nacionalnu kontakt tačku za CERV program, prenosi zvanični sajt SKGO.

Više od 37 predstavnika gradova i opština učestvovalo je u današnjem vebinaru, a promocija CERV programa i dostupnih javnih poziva biće nastavljena tokom marta i aprila meseca.

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ivan Bošnjak, istakao je važnost učešća gradova i opština u CERV programu i benefita koje ono donosi.

– Učešćem u ovom programu stiče se mogućnost da se ojačaju kapaciteti za buduću realizaciju projekata, kao i da se uspostave važna partnerstva i razmena znanja, posebno u okviru nadležnosti lokalne samouprave. Naš cilj je da budete što bolje informisani o CERV programu, da se u što većem broju odazovete na dostupne javne pozive, kako bi sredstva koja su na raspolaganju bila iskorišćena na najbolji mogući način – rekao je Bošnjak i zahvalio SKGO na saradnji u organizaciji.

Zamenik generalnog sekretara SKGO Ivan Milivojević, ovom prilikom skrenuo je pažnju na ciljeve programa i istakao ulogu lokalnih samouprava u njihovoj realizaciji.

– CERV program ima za cilj da doprinese očuvanju i daljem razvoju otvorenih demokratskih, jednakih i inkluzivnih društava i lokalnih zajednica i svakako da su lokalne samouprave, kao najbliže građanima u tom kontekstu, prepoznate kao potencijalne korisnice programa. Dva javna poziva CERV programa dostupna u 2024. godini su „Mreže gradova“ i „Bratimljenje gradova“ u kojima mogu da učestvuju gradovi i opštine iz Srbije, pojedinačno ili u partnerstvu sa gradovima i opštinama unutar ili van Srbije – rekao je Milivojević.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština organizuje sedam regionalnih radionica na temu unapređenja sccijalne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime