Saradnja Srbije i SAD u oblasti zaštite životne sredine

0
Fotografija preuzeta sa sajta ekologija.gov.rs

Ministarka zaštite životne sredine i ambasador SAD u Srbiji razmotrili su potencijale za unapređenje saradnje u oblasti zaštite prirode.

Irena Vujović i Kristofer Hil razgovarali su i o saradnji u oblasti ublažavanja efekata klimatskih promena, kao i projektima vezanim za zaštitu životne sredine, saopšteno je na zvaničnom sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

– Srbija je veoma posvećena Zelenoj agendi, a u tom pogledu oblast klimatskih promena je izuzetno bitna. Zbog toga nam je važno usvajanje Strategije niskougljeničnog razvoja i Programa adaptacije na izmenjene klimatske uslove. Ministarstvo radi na usklađivanju zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine, imajući  u vidu da je strateški cilj naše države punopravno članstvo u EU – rekla je Vujović.

Ministarka Vujović je zahvalila ambasadoru Hilu na ponuđenoj partnerskoj pomoći u oblasti zaštite životne sredine kao i mnogobrojnim aktivnostima koje USAID (Američka agencija za međunarodni razvoj) realizuje u Srbiji.

Podsećamo, Ministarstvo zaštite životne sredine najavilo je izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime