RZS: Rast cena proizvoda i usluga lične potrošnje

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u februaru 2024. godine, u odnosu na januar 2024. godine, u proseku su više za 0,6 odsto.

Potrošačke cene u februaru 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 5,6 odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2023. godine u proseku povećane za 0,9 odst, saopšteno je na zvaničnom sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u februaru 2024. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Alkoholna pića i duvan (2,0%), Transport (1,9%), Restorani i hoteli (1,0%), u grupama Hrana i bezalkoholna pića i Zdravlje (za po 0,4%) i u grupama Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva i Oprema za stan i tekuće održavanje (za po 0,2%). Pad cena zabeležen je u grupama Odeća i obuća (-1,1%) i Komunikacije (-0,1%).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Podsećamo, Republički zavod za statistiku nedavno je objavio podatke o prosečnoj zaradi u Srbiji u decembru 2023. godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime