„Reforma poreza na imovinu“ donela digitalni rendgen Domu zdravlja Ljubovija

0
Foto: Pixabay.com

Opština Ljubovija osvojila je četvrtu nagradu na konkursu „Reforma poreza na imovinu“ koji je organizovala švajcarska razvojna agencija Helvetas, a finansijska sredstva iskorišćena su za nabavku novog digitalnog rendgen aparata za potrebe Doma zdravlja Ljubovija, sa stacionarom.

U Programu „Reforma poreza na imovinu“ , koji je su sprovele Vlade Švajcarske i Vlada Srbije, učestvovale su 44 lokalne samouprave iz Republike Srbije, a opština Ljubovija jedna je od prvih pet opština koje su bile najbolje u proširenju obuhvata poreza na imovinu. Kao poklon Vlade Švajcarske opština Ljubovija je dobila finansijska sredstva u iznosu od 100.000 švajcarskih franaka.

Foto: Pixabay.com

Opština Ljubovija je prva opština u Srbiji koja je u potpunosti realizovala ovaj projekat, a dobijena sredstva smo mogli da upotrebimo i za neku drugu namenu. Uz pomoć građana prepoznali smo da je nabavka rendgen aparata najvažnija za našu opštinu – rekao je predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Postojeći rendgen aparat, koji je bio u funkciji više od 50 godina, zamenjen je savremenim uređajem, koji će omogućiti brzu i po zdravlje bezbednu dijagnostiku.

Branka Radovanović, direktor Doma zdravlja Ljubovija, rekla je da će korist će imati žitelji ne samo Ljubovije već i susednih opština, a novi aparat u velikoj meri poboljšaće kvalitet zdravstvenih usluga koje Dom zdravlja pruža svojim korisnicima posebno u uslovima epidemije COVID-19.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime