Primer dobre prakse u Užicu: U komunikaciji sa građanima do najboljih rešenja

0
fond za poljoprivredu
Foto: youtube.com/Skupština Grada Užica

Kako bi se ostvarila što bolja komunikacija sa građanima, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je u prethodnom periodu obavila brojne, indiviudalne razgovore sa sugrađanima.

– Veoma mi je drago što postoji ovakav način komunikacije sa građanima, jer upravo oni su odabrali gradonačelnika, u ovom slučaju gradonačelnicu. Za njih ovo je prilika da iznesu svoje predloge, inicijative, sugestije ili da ukažu na eventualni problem na teritoriji grada ili svoj lični problem, a za mene mogućnost da direktno od sugrađana čujem šta je ono što je neophodno uraditi kako bi njihova svakodnevnica bila bolja, rekla je Radivojević, a prenosi gradski sajt.

Prema njenim rečima problemi su različiti. Ipak, najveći broj njih odnosi se na nedostatak posla i nedostajuću infrastrukturu.

– Trudimo se da uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i u skladu sa potrebama naših javnih preduzeća i ustanova i naravno velikih privrednih sistema nađemo rešenje i uposlimo što više, naročito mladih Užičana. Sa druge strane, kada govorimo o problemima vezanim za infrastrukturu pokušavamo da u dogovoru sa građanima njihove predloge uvrstimo u budžetske pozicije i realizujemo ih u što kraćem roku. Naravno postoje i problemi koje jednostavno nismo u mogućnosti da rešimo jer prevazilaze nadležnosti lokalne samouprave, istakla je gradonačelnica.

Ona kaže da od građana stižu i sugestije o zaštiti životne sredine i uređenju javnih površina i dodaje da je svaki dobar predlog naišao na odobravanje, kao i da su brojne investicije realizovane upravo u saradnji sa njima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime